خودکشی

پرسشپاسخ
آیا می توان برای جلوگیری از گناه خودکشی کرد؟همواره باید مصمّم بر انجام واجبات و ترک گناه بود و در صورت ابتلا به گناه باید فوراً توبه کرد. باید همواره در یاد خدا بود. یاد خدا همان توجّه به عظمت او است که موجب دوری از گناه است. برای جلوگیری از گناه نباید خودکشی کرد؛ باید با تسلّط بر نفس امّاره گناه را ترک کرد تا عمل انسان دارای ارزش باشد.
قرآن می فرماید: «و لا تفتلوا انفسکم ان اللَّه کان بکم رحیماً و مَنْ یفعل ذلک عدواناً و ظلماً فسوف نصلیه ناراً و کان ذلک علی اللَّه یسیراً؛ هرگز خودتان را نکشید، خداوند به شما مهربان است و هر کس چنین کاری کند تجاوزگر و ظالم است، پس به زودی او را داخل جهنّم می نماییم و این کار برای خداوند آسان است»(1).

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) سوره نساء، آیه 29.
آیا می توان برای جلوگیری از گناه خودکشی کرد؟همواره باید مصمّم بر انجام واجبات و ترک گناه بود و در صورت ابتلاء به گناه باید فوراً توبه کرد. باید همواره در یاد خدا بود. یاد خدا همان توجّه به عظمت او است که موجب دوری از گناه است. برای جلوگیری از گناه نباید خودکشی کرد؛ باید با تسلّط بر نفس امّاره گناه را ترک کرد تا عمل انسان دارای ارزش باشد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
در این سال تحصیلی مردود شده و تصمیم به خودکشی گرفته ام. آیا برای مشکل من به جز این راهی دارد؟درباره ناراحتی خویش راهنمایی خواستید یادآور می شویم که این ناراحتی شما از نظر ما تلقینی بیش نیست و ما ملاکی برای ناراحتی در شما سراغ نداریم. و اساساً این اندیشه که انسان در برخورد با مشکلات و گرفتاری ها به زندگی خویش پایان دهد یک اندیشه غیر اسلامی است شما که مسلمان هستید و معتقد به خدای دانا و توانا و حکیم و مهربان و مؤمن به جهان دیگر و ثواب و عقاب می باشید و مسأله انتحار را بر اساس دید اسلامی در حکم قتل نفس می دانید این فکر به هیچ وجه نباید در ذهنتان به وجود آید.
زیرا اوّلاً: ناراحتی شما یک ناراحتی بسیار جزئی است و با تلاش و فعّالیّت قابل اغماض است و بر فرض انسان یک سال مردود گشت زیانی به جایی وارد نمی شود و سال های بعد می تواند با تلاش افزون تر به موفقیّت نزدیک شود.
ثانیاً: مگر انتحار و خودکشی پایان ناراحتی انسان و آغاز خوشی وی می باشد؟
انتحار در حکم قتل نفس است و کسی که اقدام به این عمل زشت نماید موجبات بدبختی و هلاکت جاودانی خویش را به دست خویش فراهم کرده است.
ثالثاً: کسی باید در ناراحتی و اندوه باشد که خدا از او ناراضی باشد اگر تمام انسان ها با شخص دشمن باشند ولی خدا آن شخص را دوست بدارد نباید ترس و اندوه در دل خویش راه دهد و بر فرض انسان کاری کرده باشد که خدا از او ناراضی باشد باز نباید از رحمت خدا ناامید باشد بلکه با توبه و بازگشت به خدا می تواند رضایت و خوشنودی وی را تحصیل کند و اساساً ناامیدی از رحمت خدا یکی از گناهان کبیره به حساب آمده است.
رابعاً: دانشمندان بزرگی بوده اند که در نوجوانی حتی از مدرسه اخراج شده اند امّا با کوشش به مقصد رسیدند. اصلاً یک مرد سیاسی گفته است آنقدر شکست خوردم تا راه شکست دادن را آموختم.
و حرف آخر اینکه: به آیه 29 - 30 سوره نساء مراجعه کنید و آنرا تلاوت کنید.
ترجمه آیه: خودتان را نکشید، خداوند به شما مهربان است. امّا هر کس خودکشی کند... او را بزودی آتش می بریم و این بر خداوند آسان است.
یادآوری خداوند از مهر و لطف خویش، تذکّر به این نکته است که اگر همه درها بسته شوند. در لطف خدا باز است و او راهها و امکاناتی دیگر را مهیا می کند. خالی از لطف نیست که بدانید نگارنده پاسخ نیز یک بار مردود و سپس از ترس ضایع شدن عمر؛ دیگر تکرار نشد!

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی