زمین / عاقبت زمین

پرسشپاسخ
عاقبت کره زمین در آینده چیست؟به طوری که از منابع اصیل اسلامی، مانند قرآن و روایات صحیح استفاده می شود، پیش از پیدایش قیامت، تحولات و دگرگونی های عمیقی در این جهان پدید خواهد آمد که ائمه این گونه حوادث و رویدادها را «اشراط ساعت»(نشانه های قیامت) نامیده اند.
بنابراین، می توان به طور قطع ادعا نمود که زمین و ماه و ستارگان به این صورت منظم نخواهند ماند و نیروی جاذبه ای که خداوند آن را مایه نگهداری کرات از پراکندگی و ویرانی قرار داده است، از بین خواهد رفت؛ در نتیجه، رشته ارتباط کرات گسسته شده، پراکنده خواهند شد؛ همان گونه که قرآن فرموده است: «و اذا الکواکب انتثرت؛ هرگاه ستارگان پراکنده شوند». و در آیات دیگر قرآن آمده است: «اذا الشمس کورت و اذا النجوم انکدرت و اذا الجبال سیرت؛ هرگاه خورشید درهم پیچیده شود(1) - کنایه از این که وضع فعلی آن به هم خورده و از مدار خویش خارج شود و نورش از بین می رود و هرگاه ستارگان تیره شوند و هرگاه کوهها به حرکت در آیند»(2).

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) سوره انفطار، آیه 2.
2) سوره تکویر، آیه 1.
آیا کره زمین در هنگام قیامت از بین می رود؟در آیه 48 سوره ابراهیم، خداوند راجع به سرنوشت کره زمین می فرماید: «یوم تبدل الارض غیرالارض و السموات؛ در آن روز که این زمین به زمین دیگر و آسمان ها (به آسمان های دیگر) مبدل می شود». پس آسمان ها و زمین با قوانین عالم قیامت هماهنگ می شوند.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا ممکن است روزی آب دریاها نابود گردد؟نابودی آب دریاها، به یکی از این دو راه ممکن است: اوّل این که آب های دریاها فرو برود تا دریاها خشک گردند؛ دوم این که آتشی در دریاها مشتعل و افروخته گردد تا آب آنها به صورت بخار از بین بروند.
قرآن مجید، در آن جا که مقدّمات و نشانه های قیامت را بیان می کند، به تصریح می فرماید: «واذ البحار سجرت؛ آنگاه که دریاها به شدت مشتعل و برافروخته گردند و آب ها تبخیر یا خشک گردند یا فرو روند.»(3)
این مطلب امروز از نظر دانش نجوم نیز مسلّم است. بر تبیین علمی با نابود شدن جاذبه عمومی و در نتیجه با به هم خوردن نظام کنونی جهان، این امر تحقق می یابد(4)؛ بنابراین امکان نابود شدن آب دریاها، امری غیرقابل تردید است.
توضیح بیشتر درباره آیه ذکر شده اینکه خداوند متعال در سوره تکویر، پیرامون قیامت و دگرگونی جهان می فرماید: «آنگاه که خورشید درهم پیچیده شود و آنگاه که کوه ها به حرکت درآیند... و هنگامی که دریاها درهم آمیخته و مشتعل و برافروخته شوند...»؛ اولاً: این پیشگویی یکی از معجزات قرآن کریم است که به خبر دادن از آینده جهان پرداخته است. ثانیاً: در این آیات ابتدا حالات خورشید بیان شده و پس از دگرگون شدن آن، به دگرگونی و تحوّل در دیگر موجودات که یکی از آن ها آب دریاها است، پرداخته شده است؛ گویا همین که خورشید با شعاع و قدرتش به هم پیچید و تاریک شد، توازن جاذبه و دافعه میان خورشید و زمین به هم می خورد و در نتیجه به هم خوردن جاذبه عمومی، تعادل موجود در میان نیروی ثقل و فشار گازها و مواد گداخته درون زمین از بین می رود و با انفجارهای پی در پی و شدید و همه جانبه، قشر محافظ زمین از میان می رود. کوه ها به حرکت درمی آیند و گازها و مواد داغ و گداخته، آب دریاها را به سرعت تبخیر می کنند و به این ترتیب آب دریاها روزی از بین خواهند رفت.

« بخش پاسخ به سؤالات »
3) سوره تکویر؛ آیه 3.
4) پیدایش و مرگ خورشید

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی