نوح علیه السلام / پسران نوح علیه السلام

پرسشپاسخ
چرا پسر نوح به خدا ایمان نیاورد؟پسر نوح نیز مانند همه کافران قوم نوح«علیه السلام» در اثر سپردن زمام عقل به دست شهوات و تمایلات نفسانی و پای بندی به سنّت های جاهلی به دعوت نوح پاسخ نداد و از آنجا که انسان دارای قدرت تفکّر و انتخاب است و با انتخاب صحیح است که مشمول رحمت خداوند می شود رابطه فرزندی پسر نوح با پیامبر زمان خود بر او سودی نبخشید و مانند دیگران دچار عذاب الهی شد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
اینکه در قرآن درباره پسر نوح«علیه السلام» آمده است که: «اِنَّهُ عَمَلُ غَیرُ صالُحٍ؛ او عمل غیر صالح است» به چه معنا است؟احتمالاً مقصود آیه این است که او صاحب کردار صالح نیست، که در اصطلاح منطق به چنین جمله ای حمل ذوهو گفته می شود؛ بنابراین معنای آیه چنین خواهد بود: «انه ذو عملٍ غیر صالح؛ او صاحب کردار غیرصالح است».
آوردن کلام به این صورت برای مبالغه است؛ یعنی فرزند نوع به اندازه ای صاحب کردار ناصالح بود که گویا شخص او مجسمه عمل بدو کردار ناصحیح شده بود.
البته این آیه، قرائت دیگری نیز دارد که آن قرائت چنین است: «انه عَمَلَ غیر صالحٍ؛ یعنی به درستی که او عملی غیر صالح انجام داده است». که با توجّه به اصرار او به کفر و امتناع او از سوار شدن بر کشتی در هنگام طوفان، هنگامی که نوح«علیه السلام» او را موعظه کرد که: «یا بنیّ ارکب معنا و لاتکن مع الکافرین(1)؛ پسرم! همراه ما سوار شو و با کافران مباش». از اهل نوح بودن خارج شد و مشمول نجات از عذاب الهی نگردید.

« بخش پاسخ به سؤالات »
عمر حضرت نوح«علیه السلام» چقدر بود؟تاریخ نویسان درباره عمر حضرت نوح«علیه السلام» اختلافات کرده اند برخی عمر وی را هزار سال و برخی 1450 سال و برخی 1470 سال و برخی 1300 سال دانسته اند؛ ولی روایات معتبری از معصومین«علیهم السلام» وجود دارد که عمر وی را 2500 سال بیان کرده اند(2). در حدیثی آمده است که حضرت نوح«علیه السلام» 2500 سال عمر کرد؛ 850 سال قبل از این که به رسالت مبعوث گردد؛ 950 سال در میان قومش درنگ کرد و آنان را دعوت می کرد؛ 200 سال برای ساختن کشتی کار می کرد و 500 سال هم پس از اینکه کشتی فرو نشست(3)؛ بنابراین حادثه طوفان احتمالاً موقعی به وقوع پیوسته که از سنّ وی در حدود 20000 سال می گذشته است. ذکر این نکته نیز خالی از فایده نیست که براساس روایات متوسط عمر انسان ها در عصر نوح«علیه السلام» 300 سال بوده است.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی