محمد صلی الله علیه و آله / قبل از بعثت / ازدواج با خدیجه

پرسشپاسخ
ازدواج حضرت خدیجه با پیامبر«صلی الله علیه وآله» چگونه اتّفاق افتاد؟حضرت خدیجه زنی عاقل و شریف و ثروتمند بود. وی قبل از ازدواج با پیامبر«صلی الله علیه وآله» دو بار شوهر کرده بود. «ابو هاله» و «عقیق مخزومی» شوهران متوفای او بودند. در سفری که کاروان تجاری خدیجه به سرپرستی محمّد«صلی الله علیه وآله» به شام رفت، میسره، غلام خدیجه«علیها السلام» همراه آنان بود.
پس از پایان یافتن سفر و بازگشت کاروان به مکه، میسره شرح جزئیات سفر و سود فراوان و بی سابقه ای که عاید آنان شده بود، و همچنین بزرگواریها و کراماتی که در این سفر از محمّد«صلی الله علیه وآله» آشکار شده بود، همه را برای بانوی قریش تعریف کرد؛ از جمله برخورد راهب مسیحی با آن حضرت و پیشگویی او از پیامبری، آن بزرگوار.
همچنین مطالبی که عموی خدیجه«علیها السلام» «ورقة بن نوفل» به عنوان پیشگویی های پیامبران گذشته درباره بشارت ظهور محمّد«صلی الله علیه وآله» و همسری خدیجه«علیها السلام» با او گفته بود، خدیجه«علیها السلام» را به ازدواج با محمّد«صلی الله علیه وآله» بیشتر کرد.
از این رو، خود پیشنهاد ازدواج به محمّد«صلی الله علیه وآله» داد. خدیجه«علیها السلام» در هنگام ازدواج چهل سال و رسول الله«صلی الله علیه وآله» بیست و پنج سال داشتند. او اولین زنی بود که به پیامبر ایمان آورد و تمامی ثروت خود را در اختیار رسول الله«صلی الله علیه وآله» قرار داد و در راه نشر اسلام صرف گردید.

« بخش پاسخ به سؤالات »
چرا حضرت محمّد«صلی الله علیه وآله» با خدیجه که زنی ثروتمند و از اشراف بود ازدواج کرد؟ثروتمند بودن زن باعث نمی شود که ازدواج با او شایسته نباشد زیرا اوّلاً؛ ثروت در صورتی که از طریق مشروع بدست آمده باشد و در راه مشروع هم صرف شود مذموم نیست. ثانیاً؛ پیامبر اسلام که با خدیجه ازدواج کرد از ثروت وی به طور کامل به نفع مستضعفان و بینوایان و در راه پیشرفت اسلام بهره گیری نمود. بنابراین ازدواج با خدیجه گذشته از اینکه ازدواج با همسری شایسته بود موجبات پیشرفت اسلام را نیز فراهم آورد.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی