معاشرت ها و نحوه ارتباط صحیح

پرسشپاسخ
اختلاط دختر و پسر در محیطهای آموزشی و غیره چه محذوری دارد؟معیار این اختلاط به محیطها مربوط نیست، بلکه حساسیت موضوع چنین اقتضاء دارد که حتّی الامکان ارتباطها محدودتر باشد. گرچه به گفته رهبر انقلاب، ما وظیفه داریم تقوی جامعه را بالا ببریم و قدری به خودمان زحمت بدهیم نه آنکه در کلاس بین دختر و پسر دیوار بکشیم؛ امّا براساس تست ها و آزمایش های جدید در کشور آلمان، بعد از جداسازی محیط آموزشی دختران و پسران حتّی در دانشگاه، بهره وری بیشتری مشاهده شد.
این موارد نشان می دهد اختلاط، ستبر مناسبی برای معاشرت های صمیمانه تر و از دیار گناه باشد. امّا اکنون به خاطر ضرورت، باید به روشهای مصون سازی، مثل تبلیغ بیشتر، آسانی ازدواج، از صدمات وارده جلوگیری کرد.

( بخش پاسخ به سؤالات )
معاشرت دختر و پسر برای استفاده های درسی مجاز است؟محدودیّت ها در دین مبین ما براساس مقدار حساسیّت های موضوع، برقرار می گردند. از آنجا که زن و مرد به خاطر نیاز به یکدیگر و مطلوبیّت و جذابیّت رابطه، در هر لحظه و برخورد حتّی کوچک، امکان انحراف دارند. این نیاز ستبر خاصّی پیدا کرده است(به احکام نگاه، یا تنهایی دو نامحرم در زیر یک سقف کنید). مادامی که این حساسیّت موجود است محدودیّت در ارتباط لازم است. معاشرت و گفتگوی درسی می تواند از طریق همجنسان هم باشد. امّا چرا اصرار ما بر این است که از جنس مخالف باشد؟ این همان تمایل و کشش درونی است که زمینه ساز برخوردهای صمیمانه تر و ارتباطات نامشروع می گردد.
البته اگر کار در حدّ خاصّی مثل، گرفتن و یا دادن جزوه ای و یا پرسشی کوتاه تمام شود منعی نیست. ولی چنین نخواهد ماند و گواه ما مسائل موجود و واقعیّت هاست که در محیطهای آموزشی کاملاً نمایان است. در آزمایش جدیدی که در کشور آلمان انجام گرفت، دانشجویانی که از جنس مخالف جدا شده بودند، در وضعیّت بهتری از نظر درسی قرار گرفتند.

( بخش پاسخ به سؤالات )
چرا عشق دختر و پسر قبل از ازدواج ممنوع است؟دوستی هایی که برای دختر و پسر نسبت به یکدیگر قبل از ازدواج به وجود می آید معمولاً انحرافی و غیرصحیح می باشد و نباید به اینگونه دوستی ها دامن زد و آنرا تعقیب نمود زیرا معمولاً مستلزم ارتکاب مسائلی مانند نگاه های غیر مشروع یا استماع صدای زن یا مرد به طور غیرمشروع و گناهان دیگر می گردد اینگونه دوستی ها و عشق ها وقت انسان را مشغول و فکر انسان را دستخوش ناراحتی و اضطراب می سازد و احیاناً کورکورانه و بدون تحقیق انسان را به ازدواجی که مصلحت او نیست ناگزیر می سازد.
بنابراین پسر و دختری که به عفت و پاکدامنی خویش علاقه دارند باید از اینگونه دوستی ها خویش را منصرف سازد و از معاشرت ها و رفاقت ها و رفت و آمدهایی که این پی آمدها را به دنبال دارد پرهیز نمایند.
امّا از آنجا که اسلام عزیز علاقه و احساس متقابل بین زن و مرد را، از راه مشروع پذیرفته است، می بینیم در قرآن ایجاد این عشق و علاقه بین همسران، تضمین شده است. در سوره روم، آیه 21 چنین آمده است. از نشانه های خداوند اینست که برای شما از خودتان همسرانی قرار داد و بین شما دوستی و رحمت ایجاد نمود.

« بخش پاسخ به سؤالات »

چاپ

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی