ترس ها و امیدها

پرسشپاسخ
انسان چگونه می تواند امید از دست رفته اش را باز گرداند و امیدوار گردد؟انسان هیچ گاه در زندگی نباید ناامید شود. خداوند متعال به بندگانش دستور داده وی را بخوانند و بر طرف شدن نیازها و حاجاتشان را از وی بخواهند. با توجّه به قدرت غیر محدود، علم گسترده و رحمت و مهر غیرمتناهی خدا نباید از رحمت خدا ناامید شد؛ چرا که یاس و ناامیدی از رحمت خدا یکی از بزرگ ترین گناهان است. در این باره، خواندن دعوت های خداوند در قرآن، یقین آدمی را به مهر ورزی او زیاد و انسان را از امید سرشار می کند از جمله آیات: «یا عبادی الذین اسرفوا علی انفسهم لاتقنطوا من رحمة الله ان الله یغفر الذنوب جمیعاً(1)؛ ای کسانی که بر نفس خویش اسراف نموده اید، هرگز از رحمت خداوند ناامید نگردید؛ زیرا که خداوند همه گناهان را می آمرزد».
امّا اگر ناامیدی یک معضل روحی و مربوط به گناهان نباشد، شروع دوباره کار و تلاش و موفقیت های حتّی کوچک، زمینه امید را آماده می کند؛ زیرا این یک قانون است. باید به زندگی آدم های موفق و داستان هایی که در این زمینه نوشته شده مراجعه کرد و از مشورت دیگران نیز بهره مند شد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) سوره زمر، آیه 53.
چندیست چنین فکر می کنم که من استعداد با ارزشی ندارم و در نتیجه پیشرفتی هم نخواهم داشت پس چرا برای چیزی کوشش بی ثمر کنم!شاید دیده و شنیده باشید که بعضی به دیگری می گویند بی شخصیت این حرف از نظر روانشناسی مردود است. چون هر کسی شخصیتی دارد اما برخی زحمت کشیده و به شخصیتی رسید و بالنده می رسند و بعضی خود مهمل می گذراند و با تن به سقوط می دهند و شخصیتی منفی پیدا می کنند. پس شما نیز خود را از این ذهنیت اشتباه جدا کنید. رسول اکرم «صلی الله علیه وآله»سر آمد همه انسان شناسان فرموده اند: آدمها معدن هستند گنج هستند مثل گنج طلا و نقره این حدیث زیبا و دقیق نشان می دهد همه ما انسانها از استعدادی برخورداریم ولی تفاوتهایی هست. وظیفه ما کشف و استخراج و جهت دادن به این توانمندیها و قابلیت هاست . و تازه این تفاوتها هم به خاطر نیازهای متفاوت جامعه انسانی، طبیعی و معقول است. و ملاک افتخاری و برتری نیست . چون هر که بامش بیش برفش بیشتر عیب ما این است که همیشه یک در راه می کوبیم و آنهم تقلیدی و متأثر از روش دیگران خودتان توانائیتان را کشف کنید در روی آن سرمایه گذاری کنید در این باره کتابهای خوبی هم هست.
فقط به یاد داشته باشیم که بهترین شکوفا کننده استعدادهای آدمی (غیر از تلاشها و تشخیص است همانا پاسخ دادن به هدایت انبیاء و آموزش های آنان است. چنانکه علی«علیه السلام» درباره هدف بعثت رسول اکرم «صلی الله علیه وآله»و دیگر انبیاء در نهج البلاغه می فرماید یثیروا الهم دفائن العقول کار پیامبران این بود که انقلابی در عقول انسان ها کنند و گنجینه اندیشه را بارور کنند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی