علم آدم علیه السلام

پرسشپاسخ
اسمائی که خدا به حضرت آدم آموخت چه بود؟به طوری که محققین یادآور شدند، اسمائی که خداوند به حضرت آدم، آموخت حقایق موجودات بود؛ و منظور تنها نام های آنها و معانی لغات نبود. چرا که دانستن معانی لغات، فضیلت بزرگی نیست تا معیار برای تفضیل و برتری انسان بر فرشتگان شمرده شود.

« بخش پاسخ به سؤالات »
با توجّه به اینکه حضرت آدم«علیه السلام» علم به تمامی اسماء داشته است، چرا انسان های اولیه خواندن و نوشتن را نمی دانسته اند؟این که حضرت آدم علم به تمام اسماء داشته باشد با این مطلب که انسانهای اولیه خواندن و نوشتن را ندانند منافاتی ندارد زیرا علم حضرت آدم«علیه السلام» لدنی بوده و از غیر مجرای طبیعی بوده است؛ ولی فرزندان آدم از رهگذر تعلیم و تعلّم عادّی باید خواندن و نوشتن را بیاموزند.
علاوه بر این، اینکه آدم«علیه السلام» نوشتن نیز بلد بوده در منابع دینی به آن اشاره ای نشده است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا حضرت آدم از پیدایش پیامبران و امامان بعد از خودش اطّلاع داشت؟به طوری که در قرآن مجید و احادیث منقول از امامان معصوم«علیهم السلام» آمده است، حضرت آدم درباره زندگی فرزندان خودش اعم از پیامبران و امامان و غیر آنها، اطّلاع گسترده ای داشته است. زیرا او دارای علم به اسماء بوده است؛ اضافه بر اینکه احادیثی درباره شناخت ویژه حضرت آدم نسبت به انوار پیامبر و امامان«علیهم السلام» و مکتوب بودن نام آنان در عرش الهی و توسّل حضرت آدم به آنها روایت شده است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
در قرآن کریم آمده است که خداوند پس از آن که آدم«علیه السلام» را آفرید، علومی را به او آموخت. پس چرا انسانهای نخستین چیزی نمی دانستند و از علوم بی بهره بودند؟اوّلاً علمی که خداوند به آدم«علیه السلام» آموخت، از علوم متداول تجربی نبوده است، بلکه علم به نام موجودات و بنابر تفسیری دیگر علم به اسمای الهی و حقیقت اعیان موجودات بوده است؛ امری که فرشتگان گنجایش تحمّل آن را نداشتند. چنین علومی برای همه انسانها حاصل نمی شود، گرچه برای نوع انسان مقدور و ممکن است.
ثانیاً، انسانهای نخستین، که براساس یافته های باستان شناسان، وجودشان کشف و اثبات شده است، از نوع انسان امروزی نبوده اند و از نسل حضرت آدم«علیه السلام» به شمار نمی روند. دیگر آن که فرزندان صالح آدم«علیه السلام» از این علوم برخوردار بوده و سینه به سینه این علوم را به فرزندان خود منتقل کرده اند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی