مسائل جنسی

پرسشپاسخ
برای جلوگیری از شهوت چه باید کرد؟از آنجا که انسان موجودی نیازمند است، باید در حدّ معمول و از مسیر شرعی، به نیاز خود پاسخ گوید. پس وظیفه به عنوان جلوگیری نداریم و از پیامبر اکرم«صلی الله علیه وآله» نقل شده است که رهبانیّت امّت من جهاد است. امّا اگر منظور تعدیل و حفظ خویش از سرکشی نفس به خاطر این نیاز باشد، راههایی توصیه شده است.
1. روزه.
2. اشتغال می تواند انصراف از غرق شدن در تمایلات، ایجاد کند.
3. دوری از مناظر و حتّی گفتگوهای محرّک لازم است.
4. استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه ها و مصرف کمتر از غذاهای مقوّی و در اصطلاح گرم.
5. مطالعه همّت های بلند در انسان های موفّق.
6. توسّل و دعا.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا شهوات اصالت دارند؟شهوت به معنی میل و رغبت و اشتها می باشد که یک مصداق آن میل جنسی است. پس وجود امیال و رغبت ها چیزی طبیعی و ساختار انسان است، که باید در حدّ معمول و مشروع تأمین گردد.
زیرا افراط و تفریط در این هر دو زیانبار است و عقل و شرع در این باره هماهنگ هستند و دین بستر مناسب آن را نشان داده است.
پس اصالت اگر به معنای واقعیّت باشد، آری! این نیازها واقعیّت دارند. امّا اگر منظور این باشد که جزء اهداف اصلی و برتر انسان قرار گیرند سقوط مقام انسانیّت است؛ و دیگر استعدادهای آدمی مورد غفلت واقع می شوند علی«علیه السلام» فرموده اند:
حیوان: شهوت است بدون عقل.
فرشته: عقل است بدون شهوت.
امّا آدمی هم شهوت دارد و هم عقل. پس اگر انسان شهوت را در حاکمیّت عقل درآورد از فرشته نیز برتر است(چون او شهوت ندارد) و اگر شهوت را حاکم عقل کند از حیوان هم سست تر می شود. زیرا حیوان اگر اسیر غریزه و شهوت است، قوّه سنجش و عقل را نداشته است. پس انسان بهره مند از عقل، اگر محکوم شهوت شد از حیوان هم پایین تر می آید. «بل هم اضّل سبیلاً»«قرآن»

« بخش پاسخ به سؤالات »
آزادی جنسی در منظر دین چقدر توسعه دارد؟آزادی در هر موضوعی فضای خود را داراست و این امر آنقدر حائز اهمیّت است که در آزادترین کشورها تحت عنوان لیبرال دمکراسی مسائلی را تحت قانون و حدود قرار داده اند. از جمله گفتار یا رفتاری که به امنیّت ملّی ضرر بزند.
امّا غریزه جنسی که از حساسیّت زیادی برخوردار است به هیچ وجه در دین مبین ما، تعطیل نمی شود بلکه تعدیل می گردد. یعنی انسان حق دارد از این غریزه بهره مند شود ولی از راه ازدواج، حالا به نوع دائم یا موقت.
این غریزه کور اگر رهبری نشود می بینید که در غرب، استفاده حیوانی از آن می شود بلکه حیوان هم از آن شرم می کند. چنان که همجنس بازی دیگر قبحی ندارد و تجاوز والدین به فرزندان یکی از علل فرار و شکایت فرزندان شده است، اینکه کسی بگوید آنها مساله را حل کرده اند مثل این می ماند که آب خروشانی را در بیابان رها کنند. این راه حل نیست. حل قضیه این است که آب کنترل شود و در توربین ها بیفتد و نور بیافریند. چنان که دین این غریزه را هدف قرار نداده و این کشش فطری را ستبری برای ایجاد و استمرار نسل انسانی قرار داده است. امّا در هر صورت دین در باب توصیه های زناشویی آنقدر دستورات زیبا و دلنشین دارد که بهره مندی از حلال را شیرین تر می کند و به هیچ وجه فسادها و صدمه های جوامع غربی را ندارد. کتاب نقد زناشوئی و اخلاق از مرحوم مطهری بسیار مفید است.

« بخش پاسخ به سؤالات »

چاپ

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی