اعجاز

پرسشپاسخ
قرآن معجره است یعنی چه؟ مگر عربها نمی توانند درباره مطلبی چند جمله ای بگویند؟ و آیا در عصر تکنولوژی قرآن می تواند فقط با اعجاز بلاغی از خودش دفاع کند؟قرآن همچون دریائی است که قطره اش چون گوهری درخشان افراد را گرد خود جمع می کند.
در عصر ظهور اسلام آوازه اش به همه جا می پیچد و هر طالب علم و ژرف نگری را به خود جلب می کند.
قرآن به همان تجلّی 1400 سال قبل بلکه بیشتر همچنان می درخشد و با پیشرفت علم فروغ دل گسترده تر می گردد.
دین جهانی سند حقانیت جهانی و جاودانی هم باید داشته باشد ولی این اساس می بینیم.
که مباریه طلبی (= تحدی) قرآن منحصر به مسائل بلاغی نیست و محدود به زمان و مکان و علم خاصی هم نیست و تمام جهانیان و مراکز علمی دنیا را برمی گیرد لذاست که قرآن از دشمنان خودش آوردن حداقل یک سوره را خواسته بدون مقید کردن به مسائل بلاغی و یا علوم دیگر در اینجا خوبست نکاتی از اعجاز قرآن را مرور کنیم:
1 - روحانی بودن قرآن برخلاف غالب معجزات پیامبران گذشته که جسمانی بودند.
2 - عظمت مضامین قرآن کار لایل مورخ معروف انگلیسی می گوید:... مزایای اولیه قرآن و ارکان اساسی آن مربوط به حقیقت و احساسات پاک و عناوین بر جسته مسائل و مضامین مهم آن است که هیچگونه شک و تردید در آن راه نیافته است...
3 - اعجاز علمی: فقط به 2 مورد اشاره می شود الف = مشکل بودن زندگی گمراهان را تشبیه کرده به صعود به آسمان،
با پیشرفت علم فهمیدند می شود به سمت آسمان حرکت آرد ولی هر چه بالاتر بروند تنفس سخت تر است هوا رقیقتر و اکسیژن کمتر می شود، نکته ای که صدها سال قبل قرآن به آن اشاره کرده است.
4 - غیب گوئی: بعنوان نمونه آیه 8 سوره نحل می فرماید: خداوند اسب و الاغ را برای سواری دادن به شما خلق کرد و خلق خواهد کرد چیزهائی را (برای سواری) که شما نمی دانید که ممکن است اشاره به وسائل نقلیه امروزی که اعراب آنزمان قدرت درک آنرانداشتند.
5 - قرآن به تدریج در طول 23 سال بر یک انسان درس نخوانده نازل شد بدون هیچگونه اختلاف و تناقضی در ابتداء و انتهای قرآن، در نوشته های یک دانشمند اختلاف (حداقل نظر کیفیت مطلب) وجود دارند آنهم نوشته ای در یک موضوع خاص نه مثل قرآنی دارای آنهمه گستردگی علمی!
6 - فشردگی کلام و خلاصه گوئی همراه با عمق زیاد و وسعت معنا.
7 - آهنگ معجزه آسایی قرآن و نکات بسیاری دیگر که در حوصله این سؤال و جواب نمی گنجد برای آگاهی بیشتر به تفسیر نمونه ج 1، ص 126 تا 138 مراجعه فرمائید.

« بخش پاسخ به سؤالات »
؟بطوری که از برخی روایات استفاده می شود خواندن آیه آخر سوره کهف دارای فضیلت است و برای درک این فضیلت باید همین آیه را خواند نه آیه ششم سوره فصّلت را.

« بخش پاسخ به سؤالات »
؟در باره قرآن مجید در برخی احادیث وارد شده که هر که قرآن را از روی مصحف بخواند (متع ببصره) از نیروی بینایی چشمش برخوردار خواهد بود که احتمالاً منظور این باشد که نور چشمش قوی میگردد.
و استبعادی ندارد که قرائت قرآن ونگاه کردن در قرآن تأثیر در افزایش نور چشم انسان داشته باشد آیات قران مجید دارای خواص معنوی و مادی بسیاری است که در احادیث بسیاری از این خواص نقل شده است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
حدیثی از رسول خداصلی الله علیه وآله نقل شده که فرمودند:
کسی که سوره (یس) را در اول روز بخواند حوائج او برآورده می شود.(1)
(باید توجه داشته باشیم، در صورتی که حدیث صحیح باشد در مورد کسانی است که اعمالشان مورد رضایت و خشنودی خدا باشند).

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) بحار، جلد 92، ص 292.
برخی روایات خواصی را برای قرآن بیان می کنند که دور از عقل به نظر می رسد لطفاً نظرتان را بنویسید؟آیات قرآن مجید همانگونه که دارای ویژگی هدایت و ارشاد انسانها به عالیترین مراحل تکامل انسانی آنان است از خواص دیگری هم برخوردار است که در احادیث بسیار اینگونه خواص و آثار سخن به میان آمده است بنابراین در موقع برخورد با اینگونه احادیث که برخی خواص را به آیات قرآن نسبت می دهد نباید موضع انسان انکار آن خواص و آثار باشد چه اینکه مجهولات انسان انکار آن خواص و آثار باشد چه اینکه مجهولات انسان فراوان است و هر چیزی که با اندیشه و فهم محدود و نارسای انسان سازگار نبود نباید مورد آنکار انسان قرار گیرد آری اگر حدیثی که متضمن اینگونه خواص است غیر معتبر باشد نمی توان به آن اعتماد کرد نُنزَّل من القرآن ما هو للمؤمنین اگر از روی ایمان و پاکی دل سراغ قرآن رویم حلال مشکلات است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
؟آیات کریمه قرآن دارای خواص و آثار بسیاری است اما معلوم نیست که هر کسی آن آیات را بخواند آن آثار مترتب می شود ممکن است شرائطی هم داشته باشد.
بنابراین ممکن است کسی که دارای روحی پاک ومهذب باشد آیه یی را بر مرده بخواند آن مرده زنده شود ولی اشخاص عادی نتوانند این کار را انجام بدهند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی