روش ها

پرسشپاسخ
برای رفع نقطه ضعف ها و تطبیق با دستورات دینی چه باید کرد؟1. آگاهی به نقطه ضعف یک قدم مثبت است. اصولاً کار ما، کشف ضعف و برخورد مناسب با آنهاست. از یک خوبی، بدی نسازید. اگر بیمار احساس درد نکند کی به دنبال دارو خواهد رفت؟
2. ضعف در عمل زائیده نبود عشق و ایمان، و نبود عشق علامت عدم شناخت است و شناخت از تفکّر در آن موضوع شروع می شود. چطور است که اگر بگویند یک تلویزیون رنگی با قیمت پنج هزار تومان فروخته می شود و زمان آن نیمه شب است، بیدار می نشینیم تا به وصال تلویزیون نائل آئیم! امّا نماز چنین نیست. چون کاملاً بر فوائد آن خرید واقف و آگاهیم. در این باره باید کار کرد. ما در خود تجربه کرده ایم روزی که به کلماتی از ائمه«رحمه الله» درباره نماز جماعت می خوانیم و به ارج و ارزش آن یادآوری می شویم شتابان و رغبتمان افزون می گردد.
3. خداوند در انسان نیرو شگرفی به نام «اراده» قرار داده است که در پرتو توجّه و تمرین به عالی ترین مراحل کمال می رسد و هیچ کار نیکی نیست که انسان می تواند با تصمیم انجام دهد.
پس تا آن کار نابایسته و ناشایسته به صورت عادت نیامده، موضوع را ریشه یابی کنید و مثل کوه استوار بمانید. زیرا که فرموده اند: «العادة عدو تملک؛ عادت دشمنی است که مسلط و مالک می شود و آدمی را از اوج ها باز می دارد». علی«علیه السلام»
مطالعاتی در این باب شروع کنید. کتبی درباره خودسازی نوشته شده عبادات نقش اصلی را در رفع ضعف ها دارند. همّت را صدا کنید.

« بخش پاسخ به سؤالات »
با دوستانی که پای بند به مسائل اسلامی نیستند، چه برخوردی مناسب است؟1. انسان در صورتی مسئول است که توانائی تأثیر داشته باشید. ولی اگر خودمان هم در اثر معاشرت ضرر ببینید، باید دوری کنید.
2. انسان زمانی تکلیف را می پذیرد که به دستور دهنده، عشق و ارادت داشته باشد و عشق و فرمانبری هم از شناخت مایه می گیرد. دوستان خویش را به محبت ها و نعمتهای خداوند متوجه کنیم . در این باره کتابهایی هست که می توان آنها را آگاه کرد.
3. به ایشان یادآور شویم اگر زندگی خوردن و خوابیدن و خوش بودن بود (لاابالی گری) همان غریزه های حیوانی کافی بود. اما مجهز بودن فکر و عقل و وجدان ملامتگر و این استعدادهای شگفت نشانه هدفی بلند در آفرینش است و حیف است که انسان پالایشگاه کود باقی بماند.
4. کتابهایی در معادشناسی بسیار مؤثر است.
5. در این سیر صبر و حوصله لازم است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
با مجموعه از جوانان هستیم و می خواهیم کار تبلیغی داشته باشیم تا در مسیر هدایت و ارشاد قرار گیرند. کیفیّت برنامه به صورت بهتر چگونه است؟1. مهم ترین موضوع قبل از هدایت و ارشاد شناخت جوان و روحیه اوست، پس کار و حوصله می طلبد.
2. جوان از حدود 13 تا 19 سالگی نوجوان نامیده می شود. و مهم ترین ویژگی این دوران همراه تغییرات جسمانی، موضوع هویت طلبی است. او می خواهد هویّت خویش را کشف کند و الگویی را انتخاب نموده و پیروی کند. پس با این خصوصیّت باید برنامه ریزی کرد.
3. به مجموعه آنها شخصیّت بدهید و با احترام برخورد کنید. خود نگهداری این جمع برای اهداف عالیه اسلام و تشیع عزیز که بهترین الگوها را می دهد مطلوب است.
4. در مرحله بعد در سه موضوع کلاس بگذارید.
الف: انسان شناسی یا خودشناسی(که رسول اکرم«صلی الله علیه وآله» فرمود: هر کسی خود را شناخت خدا را خواهد شناخت).
ب: جهان شناسی یا همان سیر آفاق(با این توجّه که در جهانی با حساب و هدف زندگی می کنیم).
ج:تاریخ
اسلام
ائمه«رحمه الله»
معاصر 5. توجّه داشته باشید که برای کلاس ها از روحانیان و اساتیدی کمک بگیرید که با صمیمیّت کار می کنند وگرنه حاصل نخواهد داشت. چون صمیمیّت در این دوران از طرف والدین(در مرحله اوّل) و سپس از مربّیان بسیار سازنده خواهد بود.
6. از بزرگی کار نترسید خداوند کسانی را که دین او را یاری کنند یاری می کند.«قرآن»

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی