نماز / لباس و مکان نمازگزار، احکام مسجد

پرسشپاسخ
آیا نمازگزاری که لباسش با ادرار نجس شده، باید برای نماز غسل کند؟بر کسانی که بدن یا لباسشان با ادرار نجس می شود غسل لازم نیست، امّا برای نماز خواندن لازم است بدن و لباس پاک باشد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا وضو گرفتن و نماز خواندن در مِلک دیگران جایز است؟نماز خواندن در مِلک دیگران مشروط به اجازه صاحب مِلک است. اگر صاحب مِلک به نحو عام اجازه داده باشد، اجازه خاصّ او لاطم نیست، همچنین برای وضو گرفتن با آبی که مِلک دیگران است باید به رضایت صاحب آن علم داشته باشیم. اگر احتمال می دهیم صاحب آن راضی نباشد، نباید با آن وضو بگیریم و اگر گرفتیم وضو باطل است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا نماز ظهر و عصر را می توان در دو مکان بجا آورد؟در وجوب اقامه نماز تعدد مکان موضوعیّت ندارد و بنابراین، مشکلی متوجّه نمازگزار نیست.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا بوسیدن درِ مسجد جایز است؟بوسیدن در مسجد یا امامزاده برای تبرّک بی اشکال است. شرک یعنی اینکه چیزی شریک در پرستش خدا شود و یا مانند خدا مؤثّر دانسته شود. بوسیدن درِ حرم امامزاده یا مسجد برای تبرک شرک نیست.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا همسایه مسجد می تواند در خانه خود نماز بخواند؟ و کسی که عذر دارد و نمی تواند حفظ وضو کند در مسجد چه حکمی دارد؟به همسایگان مسجد سفارش شده است که درمسجد نماز بگذارند، ولی اگر در خانه نماز بخوانند نیز صحیح است.
کسی که معذور است و نمی تواند وضوی خود را نگه دارد، اگر بخواهد فضیلت نماز جماعت در مسجد را درک کند و نتواند صبر کند تا نماز دوم را با امام جماعت بخواند، می تواند نماز اوّل را بخواند و برای نماز دون تجدی وضو کند یا نماز دوم را بلافاصله به صورت فرادا بخواند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی