عقود / بیع / شروط، خیارات

پرسشپاسخ
معامله در چه صورتی صحیح است؟برای صحیح بودن معامله باید شرایط فروشنده و خریدار و نیز «عوض» و «معوّض» که در رساله های عملیّه ذکر شده است، رعایت شود.
اگر پس از خرید آگاه شدیم که جنس را ارزان تر خریده ایم، در صورتی که در حساب اشتباه شده باشد، باید فروشنده را مطّلع کرد، ولی اگر فروشنده از قیمت بازار آگاه نبوده و جنس را ارزان تر فروخته است، بر این فرض، مطّلع کردن فروشنده لازم نیست، امّا اگر فروشنده آگاه شود، «خیار غبن» دارد و می تواند معامله را برهم بزند.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا در مالی که بدون اجازه صاحبش فروخته شده می توان تصرّف کرد؟تصرّف در مالی که بدون اجازه مالک آن فروخته شده جایز نیست و در صورت استفاده، اجازه صاحب آن باید به گونه ای احراز شود.

« بخش پاسخ به سؤالات »
اگر فروشنده یا مشتری بودن اطّلاع کامل از قیمت، جنسی را معامله کنند، حکم آن چیست؟اگر خریدار، قیمت جنس را نداند یا در موقع معامله غفلت کند و جنس را به مقدار قابل توجّهی گران تر از قیمت معمول بخرد، می تواند معامله را برهم بزند. این حکم مشروط به آن است که مقدار تفاوت در حال برهم زدن معامله، ثابت باشد. نیز اگر فروشنده قیمت جنس را نداند یا موقع معامله غفلت کند و جنس را به مقدار قابل توجّهی ارزان تر از قیمت بفروشد می تواند - با شرطی که ذکر شد - معامله را برهم بزند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی