نماز / نماز قضا و نماز استیجاری

پرسشپاسخ
آیا در نمازهای قضا، رعایت ترتیب لازم است؟به نظر حضرت امام«رحمه الله» و برخی دیگر از مراجع عظام، احراز ترتیب در نمازهای قضا لازم نیست، مگر نمازهایی که در ادای آن ترتیب واجب است؛ مانند ظهر و عصر یا مغرب و عشاء.

« بخش پاسخ به سؤالات »
کیفیّت قضای نمازها چگونه است؟هرگاه انسان بخواهد می تواند نماز قضا به جا آورد. شایسته است در انجام قضای نمازها، ترتیب را مراعات کند. و نیز می تواند بعد از هر نماز واجبی، نماز قضای مانند آن را به جا آورد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
حکم کسی که نماز و روزه ی خود را ترک کرده، چیست؟باید قضای آن ها را به جا آورد و برای روزه هایی که عمداً و بدون عذر ترک گردیده، در صورتی که نمی دانسته است که چه چیزهایی روزه را باطل می کند، به نظر برخی از مراجع تقلید کفّاره بر او واجب نیست. در این مورد لازم است هر کسی به رساله مرجع تقلید خود مراجعه نماید.

« بخش پاسخ به سؤالات »
وظیفه کسی که عبادات خود را به طور صحیح انجام نداده چیست؟کسی که اعمال دینی خود را صحیح انجام نداده به گونه ای که قضای آن بر او واجب شده است باید قضای آنها را به جا آورد. لازم نیست قضای این اعمال را فوراً به جا آورد، بلکه می تواند به تدریج انجام دهد؛ مثلاً روزه قضا شده ماه رمضان را باید قبل از رسیدن ماه رمضان آینده به جا آورد. همچنین نماز را نباید به گونه ای تأخیر بیندازد که به سهل انگاری و سستی در ادای واجب منجر شود.

« بخش پاسخ به سؤالات »
حکم نماز قضای میّت چیست؟ آیا می توانیم کارهای نیک را به میّت هدیه کنیم؟انسان می تواند نمازهایی را که از میّت قضا شده است، از سوی او به جای آورد. برای این کار می تواند مثلاً به تدریج نماز یک شبانه روز(یعنی نماز صبح و ظهر و عصر و عشاء) را از سوی میّت به عنوان نماز قضای او به جای آورد. نیز می تواند هر کار نیکی را انجام دهد و ثوابش را به روح میّت هدیه کند؛ مثلاً قرآن بخواند یا انفاتی کند یا نماز مستحبی بخواند و کاری خیر کند و ثوابش را به روح میّتی که در نظر دارد، هدیه کند. او می تواند سوره فاتحه بخواند و ثوابش را به روح دو نفر از مردگان نثار کند، یا به حرم امامان مشرّف شود و زیارت کند و ثوابش را به روح یکی یا چند نفر از آنان هدیه کند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی