ملحقات مبحث مطهرات / مبطلات طهارت / حیض، نفاس، استحاضه و احکام آنها

پرسشپاسخ
اینکه در رساله ها آمده است اگر حائض قرآن بخواند مکروه است، چه معنائی دارد؟خواندن قرآن از عبادات است و طبق آنچه محققان فرموده اند کراهت در عبادات به معنای کمتر ثواب داشتن است. به این معنا که ثواب خواندن قرآن - بیش از هفت آیه - در ایّام عادت از سایر اوقات کمتر خواهد بود.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا حائض می تواند دعای ندبه و زیارت بخواند؟برای زن حائض خواندن زیارت عاشورا، دعای ندبه و دعای توسّل اشکالی ندارد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا حائض می تواند به دلیل خجالت کشیدن در مسجد بماند؟یکی از احکام حیض، حرام بودن توقّف در مساجد است و اگر زن حائض از روی خجالت در مسجد توقّف کند باید توبه کند و دیگر این کار را انجام ندهد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا زنی که ظاهراً پاک شده می تواند غسل کند؟زنی که عادت ماهیانه دارد وقتی ظاهراً پاک شد و نمی داند که آیا باطن وی هم پاک شده یا نه، نباید غسل کند و باید استبراء کند؛ یعنی پنبه ای را در فرج داخل کند و پس از مدّتی بیرون آورد، اگر پنبه آلوده باشد - اگر چه به صورت مایعی زرد رنگ باشد - پاک نشده است. این مسئله صورت هایی دارد که تفصیل آنها را باید در رساله مراجع تقلید مطالعه کرد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
خونی که زن بعد از پنجاه سالگی می بیند چه حکمی دارد؟خونی که زن بعد از پنجاه سالگی می بیند محکوم به استحاضه است، مگر آنکه زن قرشیه باشد(سیّد باشد) که در این صورت در شصت سالگی در حکم حیض است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
خون بعد از یائسگی چه حکمی دارد؟خونی که زن بعد از یائسگی می بیند حیض نیست و احکام دیگری دارد؛ مثلاً ممکن است خون استحاضه باشد که دارای احکام خاصّی است که تفصیل آنها در رساله های عملیّه آمده است.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا لباس زن حائض نجس است؟لباس زن حائض اگر چه عرق کرده باشد، نجس نیست، مگر اینکه آلوده به خون شود که باید آن را تطهیر کرد. در تطهیر چنین لباسی ابتدا باید عین خون را برطرف کرد و سپس آن را آب کشید. همین که یقین حاصل شود که عین خون بر طرف شده کافی است، اگر چه رنگ آن باقی باشد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا زن حائض می تواند در مراسم دعا شرکت کند؟اگر مراسم دعا در مکانی است که رفتن زن حائض به آنجا ممنوع نیست، حضور او اشکال ندارد.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا نزدیکی با زن در هنگام حیض حرام است؟یکی از احکام حیض این است که در اوقاتی که زن شرعاً حائض است و خونی که می بیند به حکم شرع، خون حیض است، نزدیکی در آن اوقات حرام است و موجب کفّاره نیز هست.

« بخش پاسخ به سؤالات »
حکم زنی که هر ماهه چند روز خونی می بیند که صفات حیض را ندارد چیست؟زنی که مدّت ها است ماهیانه خون می بیند در صورتی که کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نباشد، گرچه صفات حیض را نداشته باشد، باید آنها را خون حیض محسوب کند.

« بخش پاسخ به سؤالات »
آیا در حال حیض می توان غسل جنابت کرد؟به نظر امام خمینی«رحمه الله» درستی غسل جنابت در حال حیض محلّ اشکال است، ولی مراجع مشهور دیگر آن را درست می دانند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی