شبهات

پرسشپاسخ
انگیزه های طرح اندیشه سکولاریسم پس از انقلاب اسلامی چیست؟طرح اندیشه سکولاریسم در ایران از سوی کسانی مطرح می شود که دین را سدّ راه رسیدن به مطامع و منافع خود می بینند.
با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران، و مطرح شدن اسلام در سطح وسیعی در زمینه های سیاست و اقتصاد و فرهنگ و حقوق بشر و روح برادری و برابری و... نیز مقاومت پیروزمندانه 8 سال دفاع مقدس در برابر دشمنان خارجی و رشد فرهنگ ایثار و شهادت و ظلم ستیزی و بیداری مسلمانان در خاورمیانه و آسیا و آفریقا و... باعث شد که دشمنان اسلام و انقلاب از راه های دیگری پس از شکست سختی که از 8 سال مقاومت مردم شریف ایران دیده بودند وارد شود. این بود که دست به هجوم فرهنگی زدند آنهم در دو زمینه، زمینه اوّل طرح مسائل اعتقادی و فلسفی در مورد بنیان های دینی و طرح اندیشه جدایی دین از سیاست و مباحث معرفت شناسی و... .
زمینه دوم، ترویج روح غرب گرایی و فرهنگ غربی و ادبیات مبتذل و فقر منحط و منحرف.
بنابراین طرح این اندیشه برای جدا کردن دین از سیاست و بلکه دین از تمام عرصه های اجتماعی، دلیلی ندارد جز نابودی انقلاب اسلامی. و منزوی کردن مذهب و دور کردن جوانان از دین ولی آنچه که مهم است وظیفه خطیر دلسوختگان اسلام و انقلاب اعم از اندیشمندان حوزه های علمیه و دانشگاههاست که ابتدا توطئه های دشمن را به درستی شناسایی کنند و سپس برای مقابله با آن برنامه ای منسجم و حساب شده ارائه نمایند و با جهاد فکری و فرهنگی خود راه را برای دین ستیزان بسته و دَیْن خود را ادا نمایند تا هم جوانان به خصوص دانشجویان که آماج چنین حکلاتی هستند خالص را از ناخالص تشخیص دهند و هم ملّت عزیز بار دیگر در عزم خود بر حاکمیّت اسلام و قرآن در کشور و اعتلای دین راسخ تر شوند(1).

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) نقل با اختصار از کتاب پرسش ها و پاسخ ها، آیت اللَّه مصباح یزدی.
سکولاریسم چیست؟سکولاریسم، نظامی است که دارای مشخصه هایی از جمله جدایی دین از دولت، شکل گیری دولت بر اساس ناسیونالیسم، قانونگذاری طبق خواست بشر، تأکید بر عینی گرایی به جای ذهنی گرایی و حاکمیّت علوم تجربی به جای علوم الهی است.
بنابراین، سکولاریسم بر جدایی قلمرو دین از سیاست تأکید دارد. در این نظام، دین امری فردی قلمداد شده و رسالت آن تنها ایجاد رابطه میان فرد و خداوند است که در آن سیاست هیچ دخالتی ندارد.
ارزیابی نظریات علمی بر مبنای انجیل تحریف شده، باعث انحطاط جوامع مسیحی شد. بعضی از نویسندگان گفته اند در مسیحیّت تحریف شده، زمینه مساعد رشد سکولاریسم یافت می شود. یعنی یکی از عوامل موثّر در شکل گیری سکولاریسم نارسایی تعالیم انجیل و مسیحیّت تحریف شده بود(2).

« بخش پاسخ به سؤالات »
2) نقل با اختصار از کتاب پرسش ها و پاسخ ها، آیت اللَّه مصباح یزدی.

چاپ

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی