محمد صلی الله علیه و آله / پس از بعثت / ایذاء رسول الله صلی الله علیه و آله

پرسشپاسخ
در برخی احادیث آمده است که هیچ پیامبری مانند رسول الله«صلی الله علیه وآله» در راه خدا اذیت ندیده است با این که می دانیم برخی پیامبران مانند حضرت نوح«علیه السلام» از ناحیه ی قومش شکنجه ای بسیار تحمّل کردند؟رنج و مشقّت و شکنجه تنها آزارهای بدنی نیست. فشارها و آزارهای روحی به مراتب شکننده تر و ناراحت کننده تر است. پیامبر اسلام«صلی الله علیه وآله» علاوه بر آنکه از ناحیه ی قریش فشارها و ناراحتیهای جسمی متحمّل می شد عذابهای روحی بسیاری نیز وی را رنج می داد زیرا در میان اصحابش منافقانی وجود داشتند. آن حضرت باید تمام کارشکنی های مخفیانه و زیرکانه آنها را تحمل نموده خنثی می فرمود. براساس آیات قرآن و احادیث معصومان«علیهم السلام» جریان نفاق از ابتدای بعثت و در مکه وجود داشت امّا در مدینه شکل گسترده و متنوعی به خود گرفت.
علاوه بر این، از آنجا که دین اسلام کامل ترین دین است و بر تمامی زوایای زندگی انسان ها(تا قیامت) نظر دارد، ابلاغ چنین امری موجب سختی کار و گشوده شدن جبهه های جدید و متعدد در مقابل شیطان و ایادی اوست. ابلاغ و تبیین چنین امر بزرگ و عظیمی، تلاشی مضاعف و جهادی بزرگتر را می طلبد مبلّغ آن، یعنی نبی مکّرم اسلام«صلی الله علیه وآله»، در مقابل موانع موجود ایذاء و دشمنی های بیشتری را به جان می خرید.
و بالاخره این که، آن حضرت خلقی عظیم داشت. که: «وانک علی خلق العظیم»(1) مقام و مرتبت ایشان از جمله در اخلاق کریمانه، از تمامی انبیاء بالاتر بود. بر این اساس آن حضرت در مقامات روحی و عدم ترک اولی در قله عصمت و پاکی بود. چنین امری نیز موجب می شد که وجود مقدّس آن حضرت در مقابل جفاها و بد رفتاری ها و به طور خلاصه در برابر سوء خلق انسانها دچار ایذاء و رنج بیشتری شود.

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) سوره قلم، آیه 4.

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی