انبیای پس از ابراهیم علیه السلام / شعیب علیه السلام

پرسشپاسخ
قبر حضرت شعیب در کجاست؟آنچه در تاریخ انبیاء«علیهم السلام»آمده این است که قبر حضرت شعیب نامعلوم بوده و مشخص نیست.
در تواریخ و روایات درباره مدفن شعیب«علیه السلام» چیزی بدست نیامد جز آنکه عبدالوهاب نجار در قصص الانبیاء خود نوشته است. در سرزمین حضرت موت قبری است که مردم آن بلاد می گویند آنجا قبر شعیث«علیه السلام» است. قبر مزبور در شمال(شبام) قرار دارد و فاصله آن قبر تا(شبام) دو ساعت راه است که برای زیارت آن قبر باید از وادی (ابن علی) بگذرند، و در اطراف آن قبر عمران و آبادی نیست و کسی جز برای زیارت آن قبر بدانجا نمی رود و در پایان می گوید: امّا من در این که قبر مزبور قبر حضرت شعیب«علیه السلام»باشد تردید دارم(1).

« بخش پاسخ به سؤالات »
1) تاریخ انبیاء نوشته سیدهاشم رسولی محلاتی، ج 2، ص 8.
درباره زندگی حضرت شعیب«علیه السلام» توضیح دهید.حضرت شعیب«علیه السلام» به قوم مدین مبعوث بود و به تبلیغ و ارشاد آن می پرداخت. براساس برخی از روایات او که معاصر با موسی«علیه السلام»واز انبیای عرب زبان بوده است، قوم خود را بسیار به هدایت دعوت کرد و آنان را از کم فروشی - که از مفاسد شایع زمانش بود - نهی نمود اما دعوت او با انکار قومش مواجه شد.
در روایات آمده است که آن حضرت فردی بسیار «گریه کننده» بود. در روایتی از رسول الله«صلی الله علیه وآله» نقل شده: شعیب آن قدر در دوستی و حب خداوند عزوجل، گریست که نابینا شد. خداوند بینایی او را باز گرداند. سپس شعیب آن قدر گریست که دوباره نابینا شد و خداوند باز بیناییش را به او برگرداند. دربار چهارم خداوند به او وحی کرد:
ای شعیب! تا کی می خواهی به گریستن ادامه دهی؟ اگر گریستن تو به خاطر ترس از آتش دوزخ است، تو را از آن رهایی دادم و اگر به خاطر اشتیاق به بهشت است همانا آن را به تو بخشیدم.
شعیب گفت: خدای من و سرور من! می دانی که من نه از ترس آتش دوزخت می گیریم و نه از اشتیاق به بهشت؛ بل حب تو آن چنان در قلب من جای گرفته که مشتاق لقای تو هستم و توان صبر ندارم(2).

« بخش پاسخ به سؤالات »
2) بحارالانوار، ج 12، صص 380 و 381.

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی